ADANA / YÜREĞİR - Seniha Çobanoğlu İlkokulu

MÜZE ELÇİLERİ GÜVENLİ İNTERNET GÜNÜNÜ KUTLUYOR

Okulumuz 2/A sınıf öğretmeni Gülcan AYAN  öğrencileriyle beraber e-twinning projesine devam ediyor.

Proje adı : Müze Elçileri

Müfredatımızda yer alan Kültürel Zenginlikler Ünitemizin çocuklara Pandemi sürecinde de uzaktan eğitim aracılığıyla Ülkemizin tüm kültürel zenginlikleri tanıması. Müzelerin okul dışı eğitim ortamı olarak daha aktif kullanılması, Türk tarihinin müzeler yoluyla 7-11 yaş aralığındaki öğrencilerle farklı öğretim tekniklerini kullanarak öğrenilmesi için planlanmıştır.Müzelerin anlamını ve önemini çocuklarımızın içselleştirmesini sağlamak amacıyla kendi müzesini kurmasını kapsamaktadır. Bu çerçevede çocuklarımız belirli aralıklarda evlerinin bir bölümünde ,okulların bir bölümünde ya da sınıflarında Arkeoloji, Teknoloji, Oyuncak, Etnoğrafya, Sanat ve Ahşap müzeleri kuracaklardır. Müzelere eserler kimi zaman ailelerimizin, kimi zaman çocuklarımızın el emeği, kimi zaman geçmiş dönemlerde kullanılan malzemelerin araştırılması toplanıp,tasnif edilip kayıt edilmesi ile sağlanacak.böylece çocuk kendi müzesini oluşturacaktır.Böylece her yerde müze ortamı oluşturulacak,kültürel değerlerimizle bağımız sağlamlaşacak ,büyüklerinden yardım aldıkları için etkileşimleri artacak aile bağları kuvvetlenecektir; kendilerini gerçekleştirme yolunda büyük bir adım olacaktır.

Yayın: 08.02.2021 - Güncelleme: 08.02.2021 20:03 - Görüntülenme: 239